شارژ برقی

همزمان با سیصد و هجدهمین جلسه شورای‌اسلامی شهر تهران، لایحه اعطای مجوز به‌شهرداری تهران جهت اخذ بهای خدمات ارائه شارژ وسایل حمل‌ونقل برقی در شهر تهران بررسی و با حداکثر آرای موافق تصویب شد. در ادامه جزئیاتی درباره این لایحه می‌خوانید.

هزینه شارژ خودروهای برقی شخصی چقدر است؟

سیدجعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای‌اسلامی شهر تهران در جریان بررسی لایحه اعطای مجوز به‌شهرداری تهران جهت اخذ بهای خدمات ارائه شارژ وسایل حمل‌ونقل برقی در شهر تهران با بیان اینکه جلسات زیادی با مجموعه حوزه حمل‌ونقل برگزار کردیم، گفت: «اصلاحات خوبی در متن لایحه صورت گرفت و سپس توسط کارشناسان رسمی درخواست کردیم که اعداد و ارقام را بررسی کنند تا گام جدی و درستی برداشته باشیم.»

وی افزود: «اسنادی توسط دولت نیز منتشر شد که آن موارد را هم مبنا قرار دادیم. برای مثال در تامین برق جایگاه‌های شارژ از تعرفه سایر مصارف استفاده کردیم. همچنین با توجه به لزوم توسعه جایگاه‌ها، مصوبه‌ای به‌شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ابلاغ شده که به‌موازات جایگاه‌های سوخت و تمدید مجوز آن‌ها، باید محلی برای جایگاه شارژ خودروهای برقی نیز لحاظ شود.»

تشکری هاشمی با بیان اینکه هیات رسمی دادگستری برای تعمیر و نگهداری و هزینه استهلاک تجهیزات و همچنین کارمزد کارکنان و اپراتورها ارقامی را در نظر گرفته‌اند، خاطرنشان کرد: «این رقم هزینه تمام‌شده است و سودی برای آن پیش‌بینی نشده است. شرایطی فراهم شده است که برق AC و DC برای خودروها پیش‌بینی شود. تلاش کردیم لایحه‌ای را تدوین کنیم که به‌نفع تمام بخش‌ها باشد.»

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: «براساس قانون درآمدهای پایدار که سال قبل توسط وزارت کشور ابلاغ شده است، تعاریف پیش‌بینی‌ شده و بر همین مبنا به‌شهرداری تهران اجازه داده شده است مطابق تعرفه ابلاغی وزارت نیرو، نسبت به بهره‌برداری از جایگاه‌های شارژ وسایل‌نقلیه برقی اقدام کند.»

وی افزود: «برای خودروهای برقی شخصی ۹ هزار و ۵۳۵ ریال به‌ازای هر کیلووات-ساعت برای شارژ DC و ۵ هزار و ۶۸۹ ریال به‌ازای هر کیلووات برای شارژ AC در نظر گرفته شده که تعرفه وزارت نیرو نیز به آن اضافه می‌شود. درعین حال از اتوبوس‌های برقی هیچ‌وجهی جهت شارژ اخذ نخواهد شد.»

برابری قیمت‌ها در مصرف بنزین و برق، در زمان کم‌باری شبکه

تشکری‌هاشمی با بیان این‌که شهرداری تهران در چارچوب سند جامع سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها می‌تواند در احداث ایستگاه‌های شارژ جدید اقدام کند، گفت: «همچنین شهرداری مکلف است ظرف حداکثر ۶ ماه از زمان ابلاغ این مصوبه نسبت به‌واگذاری بهره‌برداری از تمام ایستگاه‌های شارژ وسایل‌نقلیه برقی به‌جز جایگاه‌های شارژ اختصاصی اتوبوسرانی، به بخش‌خصوصی اقدام کند.»

وی ادامه داد: «پس از پایان این مدت احداث هرگونه ایستگاه جدید شارژ وسایل‌نقلیه برقی صرفا توسط بخش‌خصوصی یا از طریق مشارکت امکان‌پذیر خواهد بود.»

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران همچنین خاطرنشان کرد: «پس از واگذاری جایگاه‌ها به بخش‌خصوصی، متناسب با شرایط جدید، برای تعیین نرخ جایگاه‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد.»

وی در ادامه یادآور شد: «به سازمان تاکسیرانی نیز اجازه داده می‌شود در چارچوب بودجه مصوب برای کمک به‌تاکسیرانی، هزینه بهای خدمات مدیریت و بهره‌برداری از تجهیزات شارژ وسایل حمل‌ونقل برقی را صرفا برای تاکسی‌های فعال در سامانه برخط بر اساس میزان پیمایش ثبت‌شده در سامانه، با یارانه حداکثر ۵۰ درصد نسبت به ارقام تعیین‌شده، برابر دستورالعملی که ظرف مدت ۲ ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه به‌تصویب هیات عامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران خواهد رسید، محاسبه و به تاکسیرانان پرداخت کند.»

تشکری‌هاشمی افزود: «با ۵۰ کیلووات می‌توان ۲۵۰ کیلومتر با خودرو برقی پیمایش کرد و ۲۰ کیلووات برای ۱۰۰ کیلومتر کفایت می‌کند و برای این میزان پیمایش ۱۵ لیتر بنزین مصرف می‌شود. اگر بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی را در نظر بگیریم، ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای بنزین یارانه‌ای در ۱۰۰ کیلومتر پرداخت می‌شود. برای ۲۰ کیلووات نیز باید ۱۰ هزار تومان پرداخت کرد و با رقم برق به ۲۲ هزار تومان می‌رسد. تقریبا قیمت‌ها در مصرف بنزین و برق در زمان کم‌باری برابری می‌کند.»

تشکری هاشمی با بیان اینکه ۴۰ دقیقه تا یک ساعت برای شارژ DC و ۸ تا ۱۰ ساعت برای شارژ AC زمان نیاز است، گفت: «در زمان پرباری، قیمت به ۳۲ هزار تومان می‌رسد و این رقم را اگر برای بنزین ۳ هزار تومانی در نظر بگیریم، باز هم ارقام دو بخش برابر خواهد بود.»

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای‌شهر تهران با بیان اینکه در هر فضایی مقدور باشد می‌توان جایگاه شارژ برقی را نصب کرد، گفت: «پارکینگ‌های عمومی فضای مناسبی برای شارژ ندارند و نمی‌توان آن را به‌شارژ خودروهای برقی اختصاص داد.»

محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران نیز تاکید کرد: «اگر موتورسیکلت‌های برقی هم توسعه پیدا کند، شرایطی را پیش‌بینی کردیم که امکانات شارژ این موتورها نیز تامین شود. در هر صورت تلاش ما بر توسعه جایگاه‌های شارژ وسایل حمل‌ونقل برقی است.» هرمزی با بیان اینکه هم‌صدایی در دولت برای تعیین تعرفه مصرفی خودروهای برقی وجود دارد تا توجیهی برای رانندگان وجود داشته باشد، گفت: «این رقم در داخل شهرها و جاده‌ها یکسان است.»

گفتنی است لایحه اعطای مجوز به‌شهرداری تهران جهت اخذ بهای خدمات ارائه شارژ وسایل حمل‌ونقل برقی در شهر تهران با حداکثر آرای موافق تصویب شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =